120219

2012-02-19 Heverlee (B Vlaams-Brabant)

120219

Heverlee

Vlaams-Brabant, België

Zondag 19 februari 2012

Organisatie: WSP Heverlee

Afstand: 16 km

Waardering: 6 voetjes

Zondag 19 februari 2012. Na een lange werkweek voor mijn broer, slapen we zondag morgen toch nog even uit en kunnen zo toch al wat van onze vakantieweek profiteren. Na een hartelijk ontbijt, gebakken ajuin met ei en tomaat, allemaal biologisch gewonnen, zijn we goed gesterkt om naar Vlaams-Brabant te trekken.

Vlak bij de afslag van de snelweg te Leuven worden we al met bordjes gegidst tot aan het startlokaal. Ik vreesde even voor een parkeerprobleem, maar we rijden een enorm scholencomplex op waar parking zat is. Oef! We krijgen zelf een parkingplaats vlak bij het startlokaal, de refter van een college. Na de inschrijving wandelen we doorheen het scholencomplex zo op langs de gebouwen van de Katholieke Hogeschool van Leuven, om even nadien neven de kazerne van Heverlee verder te wandelen richting … bos!!! Op de hoek van het bos ligt nog een oorlogskerkhof. Ondertussen wordt de lucht donker en de eerste witte bolletjes vallen, net isomo. Het ziet al snel wit wat ook zijn charme heeft op een wintertocht als deze. We wandelen onder de snelweg door en worden zo in het bos geleid. Op het einde van dit bosstuk passeren we een zeer rustige woonblok en steken zo een drukkere straat over, in de richting van een klooster waar we vermoeden dat hier de rust zal zijn. En zo weze het. Daar is onze eerste pause. De warme en lekkere kervelsoep smaakt goed bij ons zelfgebakken biobrood met kaas belegd. Na de pauze maken we een lus doorheen bos en heuvelachtig platteland, om terug te keren tot aan deze halte. Bij de tweede pauze genieten we van een warme choco – au bain marie opgewarmd – met een koekje. Daar merk ik een oud cursist Photoshop op van mij. We praten wat bij. Na de pauze worden we de andere richting uitgestuurd, doorheen het immense bos. De zon schijnt volle bak, dat doet deugd. Het parcours blijft continue slingerend door dit groot bos dwalen. Tot we bijna tegen de snelweg opbotsen bij afslag Haasrode, waar we terug via een stukje weg terug het bos worden ingestuurd naar onze eindhalte. Bijna op het einde passeren we nog een kerkhof vol met gewezen tante nonnekes die allemaal met dezelfde eenvoudige kruisjes in de buurt liggen te rusten van een groot beeldwerk.

Summerend durven we 6 voetjes uitreiken voor deze wandeling. De afstand van 20km kreeg er nog iets meer natuur bij, maar we zijn zeer tevreden over de puike organisatie.

Deze club organiseert in 2013 de Nationale Wandeldag. We vernamen al van het bestuur dat dezelfde startzaal zal gebruikt worden als nu, maar dat er 2 bijkomende refters ingeschakeld zullen worden om al het volk op te vangen. Er zal niet één maar meerdere controleposten aangewend worden, waaronder deze van vandaag, het klooster. Ook zal er een parcours voorzien worden dwars door Leuven, voor de cultuurliefhebber. We wensen hun alvast veel succes toe voor de organisatie van volgend jaar. Dat dergelijke organisatie niet niets is, kan ik al uit eigen ervaring meespreken!

{gallery id=heverlee rows=1 cols=10 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}120219{/gallery}

Het opgepoetste GPS Spoor ( Track ) met Waypoints kan je hier gratis op De Wandelkrant als een zip bestand downloaden!

Afstand: 15.1 km – Hoogteverschil: 176 m – Tijd inclusief rust: 3h41′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/120219.kml’}