111225

2011-12-25 Kaulille (B Limburg)

111225

Kaulille

Limburg, België

Zondag 25 december 2011

Organisatie: Wandelclub Brueghel

Afstand: 12,2 km

Waardering:4 voetjes

Zondag 25 december zijn er 2 wandelingen “kortbij”, eentje in Holsbeek (Vlaams Brabant) en eentje bij Kaulille. Na een check op de buienradar kiezen we voor Kaulille.

In het startlokaal, zaal Dynamite, staan enkel de afstanden vermeld, geen parcours. We kiezen dan voor de 10 km links en de 4 km rechts. In plaats van 14 km leggen we maar 12,14 km af, namelijk eerst 8,4 km en nadien 3,74 km.

De eerste “10” km vertrekken van oudsher achter het startlokaal rechtstreeks de bossen in. Halverwege is er een stukje verhard langs een baan waar welgeteld één auto ons passeert. Bij het kanaal draaien we om, waar we opnieuw een stukje asfalt voorgeschoteld krijgen om nadien terug de bossen in te duiken. Dit is een aangename wandeling op kerstmis om de overtollige calorietjes te verwerken.

Omdat we vroeger terug binnen waren dan verwacht (en mijn garmin GPSmap 62s geeft me nadien gelijk) omdat de opgegeven kilomters niet klopten, geven we er nog een lap op, om de 4 km eens uit te proberen. Dit is een volledig verhard stuk, van het begin tot het einde. De 7 en 9 brengen je wel verder de bossen in. We hadden niet graag de 5 “links” gedaan, omdat deze voor het grootste deel met de 10 “links” samenloopt.

Voor de eerste “10 links” geven we dan ook graag 5 voetjes weg, voor de tweede “4 rechts” slechts 3 voetjes. Gemiddeld komen we dan uit op een 4 voetjes. Het linkse parkoers was een voor ons grotendeels nieuw parcours, het rechtse hadden we hier onlangs nog in de andere richting gedraaid.

In de zaal zelf is er goedkoop eten en drinken te verkrijgen, tot aardappelpuree met spek of boekweitkoek aan zeer democratische prijzen. Zeker een aanrader om hier met een wandelclub bus naar toe te komen! Korte afstand lopers kunnen zich dan tegoed doen aan een lekkere hap in een gezellige zaal.

Deze club heeft bijna 20 wandelingen op jaarbasis, waarvan heel veel op woensdag namiddag, gespreid over het gehele jaar. Mits de juiste parkoers keuze kan je hier overheerlijk wandelen in de vrije natuur.

{gallery id=kaulille rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111225{/gallery}

De GPS track geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 12 km – Hoogteverschil: 61 m – Tijd inclusief rust: 2h43′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111225.kml’}