111217

2011-12-17 Obbicht (NL Limburg)

111217

Obbicht

Limburg, Nederland

Zaterdag 17 december 2011

Organisatie: VV Obbicht afd. Wandelen

Afstand: 7,8 km

Waardering:5 voetjes

Zaterdag 17 december deden we Obbicht aan, zoals vermeld in de nieuwsbrief (schrijf je gratis in op de nieuwsbrief mocht je dat nog niet gedaan hebben!).

Via de snelweg afrit Stijn en zo binnendoor via landelijke wegen en kleine dorpscentra geraakten we vlot in Obbicht. Het vlak er tegenover liggende café hebben we van de zomer nog als rustplaats aangedaan op een andere wandeling. Er was nog voldoende parkeer gelegenheid en we merkten ook verschillende Belgische auto’s op. Gezien het late vertrek uur beperk ik me tot de 7,8 km. Welliswaar eentje zonder rustpauze.

Via het beekje wandelen we naar de kasteeltuin van Obbicht, waar we nadien via vijvers terug belanden op het dorpseinde van Obbicht. Vandaar wandelen we verder, tot tegen de vaart op. Via een dorpskern en neven de overzet op, belanden we aan het keerpunt van de 7,8 km. We gaan de vaart over en wandelen een stuk verder het landbouw gebied in. Via veldwegen komen we terug aan de vaart. Zelf volg ik de weg niet, maar begeef me een etage hoger op het jaagpad van de vaart. Aan de brug van Obbicht steken we terug over en belanden zo aan het kerkhof waar we meteen rechts afslaan het dorp in.

Al bij al een mooie wandeling, waarbij Mark Ramaekers en zijn team voor het tweede opeenvolgende jaar een mooi parcours hebben gemaakt gezien de mogelijkheden: er zijn maar enkele bruggen over de vaart…

Deze organisatie is een tweedaagse, en wordt jaarlijks het weekend voor kerstmis georganiseerd. Heb je de wandeling dit jaar gemist, noteer deze dan meteen in je zakagenda van 2012.

{gallery id=obbicht rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111217{/gallery}

De GPS track geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 7.8 km – Hoogteverschil: 60 m – Tijd inclusief rust: 1h41′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111217.kml’}