111204

2011-12-04 Langdorp (B Vlaams Brabant)

111204

Langdorp

Vlaams Brabant, België

Zondag 4 december 2011

Organisatie: wsc Langdorp

Afstand: 15,5 km

Waardering:6 voetjes

Zoals in de nieuwsbrief van De Wandelkrant medegedeeld, was er vandaag een wandeling te Langdorp, bij Aarschot.

Komende van Aarschot en Langdorp inrijdende was de gehele langdorpsesteenweg voorzien als parkeerplaats om de bijna 2200 deelnemers te ontvangen. Daarnaast was er ook nog parkeergelegenheid achter de parochiezaal, en omlaag richting demer, waar mijn auto terecht kon, begeleid door de parkeerwachters van dienst.

Vanaf de startzaal vertrek ik voor de 15,5 km met een rustpauze halverwege. Vanaf de start ging het al dadelijk steil omhoog langs velden en bossen op. Na een lintje asfalt worden we weer de bossen ingeloodst. Zo gaat het dan verder richting Gijmelberg en vervolgens via een door natuurbeheer onderhouden stukje naar de controlezaal aan de Gijmel. Onderweg sla ik nog een praatje met een koppel (zie foto). Rakelings gaat het dan via de paardenrenbaan af, zo naar de controlezaal.

De controlezaal doet ook dienst als startzaal, want deze wandeling heeft 2 startplaatsen. Vandaar dat ook hier langs de baan vele auto’s geparkeerd staan. Na een lekkere choco (gemaakt uit één zakje!) in een grote kop, samen met een heerlijke koffiekoek (ik vermoed geleverd door bakkerij Dons) kan ik er weer tegen aan. Twee straten verder lopen we weer in het bos waar ik een tijdje samenloop met een groep voor een babbeltje onderweg en van hun een groepsfoto maak. Voor de Heimolen scheiden onze wegen, en mag ik een ommetje maken rond de weidse omgeving van de molen. Nadien gaat het via het spoor terug, en word ik wederom het bos ingestuurd via een steil pad. Via de bosberg, neven een kasteeltje op, belanden we terug beneden aan de langdorpse steenweg, aan de kapel, waar we iets verder omlaag richting demer gestuurd worden om zo langs achteren aan te komen aan de vertrekzaal.

Nogmaals een dikke proficiat aan deze wandelclub. In het begin hoorde ik locals zeggen van hier ben ik al jaren niet meer geweest, hoe vinden ze het toch. Inderdaad, het parcours was af, alsook de volledige omkadering.

Wederom goed voor 6 voetjes, de maximum score! Tot een volgende wandeling.

{gallery id=langdorp rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111204{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 14.5 km – Hoogteverschil: 196 m – Tijd inclusief rust: 3h34′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111204.kml’}