111127

2011-11-27 Opgrimbie (B Limburg)

111127

Opgrimbie

Limburg, België

Zondag 27 november 2011

Organisatie: wsv De Heikrekels

Afstand: 13 km (combi 17 + 8)

Waardering:3 voetjes

Net zoals vorig jaar is het parcours volledig identiek. Eerst langs straten en een gevaarlijke bochtige weg waar auto’s rakelings neven u af rijden, en dit jaar was dat zelfs letterlijk zo. De lus van 5 km (parcours 17km) is een verademing. Volgens het plan is dat ook zo voor de 22 km. De eerste pauze na 4 km met grotendeels asfalt op 1 stukje natuur na hebben we overgeslagen daar de lus maar 5 km was.

Tijdens de pauze mochten we genieten van een lekkere kom soep, de portie was OK, en de grootte van de portie vlaai ook, alhoewel ik persoonlijk vond dat de appelvlaai niet vers gebakken was, maar in vlaai ben ik geen expert, dus dit laat ik even in het midden. Na de pauze zijn we om te voorkomen dat we een bepaald stuk voor de vierde maal zouden bewandelen op één jaar tijd, afgeslagen naar het parcours van de 8 km, welk eerst rakelings neven het OPZ gaat, en zo aan een vijver uitkomt. Vandaar gaat het even langs een straat, om vervolgens terug via natuur en de spaanse wijk op het startlokaal uit te komen.

Wat ons opviel tijdens deze en vorige wandelingen in deze gemeente is de enorme troep zwerfvuil. De Heikrekels zullen mij op deze wandeling spijtig genoeg niet meer tegenkomen. Twee jaar na elkaar identiek hetzelfde parcours, neven een bochtige weg op waar blijkbaar de snelheidsborden voor zot staan opgesteld. Dit terwijl er zoveel bossen en paden in de omtrek voor het oprapen liggen en roepen om opgenomen te worden in het parcours voor het eerste stuk. Begrijpe degene die het begrijpe wil, maar dit was voor mij de laatste wandeling aldaar. Met moeite geef ik dan ook 3 voetjes weg. Hopelijk krijgen de wandelaars volgend jaar wel een volledig vernieuwd parcours voorgeschoteld. Wie weet zelfs met de startzaal op het OPZ gelegen?

{gallery id=opgrimbie rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111127{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 13.7 km – Hoogteverschil: 95 m – Tijd inclusief rust: 3h18′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111127.kml’}