111120

2011-11-20 Diepenbeek (B Limburg)

111120

Diepenbeek

Limburg, België

Zondag 20 november 2011

Organisatie: wsv De Schoverik

Afstand: 15 km (10A + 5B)

Waardering:5 voetjes

Na het mistig weertje afgelopen weekend te Meeuwen, was vandaag weer een lekker aangenaam herfst zonnetje van de partij. De Schoverik had zijn start in de vrij nieuwe lokalen van het Sint Gerardusinstituut met ruime parkeer gelegenheid om de plus 1500 deelnemende wandelaars op te vangen. Wij kozen voor de 10A om nadien nog de 5B er aan vast te brijen na de pauze. Enigste nadeel van deze wandeling was dat er geen bijkomende zalen waren en elk parcours terug naar de startzaal werd geleid. De 7 km en de 10A lopen in het begin uiteen, maar komen nadien wel samen en dit tot het einde. In het begin loop je door enkele rustige straten om vervolgens de velden in te duiken. Af en toe is er nog een lintje asfalt, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het vele natuurschoon en de met bladeren bedekte boswegeltjes wat samen met het zonnetje voor een echt herfsttintje zorgde. Het laatste stuk is wel een lang recht stuk door een prive bos neven vijvers op. Maar beter dit dan asfalt weg. Na een twee tal uurtjes komen we dan ook wel hongerig aan bij de startzaal. Hier verorberen we onze boterhammen met een kop lekkere artisinale soep. Na de deugdoende pauze slaan we een andere richting in voor de 5B. Via een fietspad neven de rijksweg op belanden we aan de spoorweg waar we even neven op wandelen, tot we terug de weide natuur in kunnen trekken, tussen de paarden en koeien door. De 10B loopt een heel stuk samen, maar splitst aan de provinciale school om nog verder doorheen een natuurreservaat te gaan. Bij ons begint nu de terugkeer via een waterloop door het broek. Gelukkig heeft het de laatste tijd niet geregend en is alles mooi droog. Her en der zijn wel houten stijgers voorzien luttele centimeters boven het broek. Via een ondergrondse doorsteek komen we zo terug aan bij de startzaal. Consumpties gaan hier van 1,20 euro tot 1,60 euro. Veel en niet veel. De clubsandwiches en vlaaistukken zien er wel verleidelijk uit. Alles staat dan ook zeer netjes en proper uitgestald. Samen met bediening aan tafel zijn dergelijke prijzen dan zeker niet te gek! Al bij al quoteren we deze wandeling als een vijf+ categorie. Bij het verlaten van de zaal sprak ik nog even met de teller van dienst die op 1500 wandelaars uitkwam omstreeks half drie. Zeker geen slecht resultaat bij dit mooie weer!

{gallery id=diepenbeek rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111120{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 14.5 km – Hoogteverschil: 72 m – Tijd inclusief rust: 3h34′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111120.kml’}