111030

2011-10-30 Beek (NL Limburg)

111030

Beek

Limburg, Nederland

Zondag 30 oktober 2011

Organisatie: Harmonie St. Caecilia Beek

Afstand: 18 km

Waardering:6 voetjes

Op de laatste zondag van oktober is er de jaarlijkse herfstwandeling van St. Caecilia te Beek.

Dit jaar konden ze rekenen op meer dan 1200 inschrijvingen, op een nieuw parcours.

Startplaats is, als vanouds, het Scoutinggebouw “Ooshaka” aan de Molenberg te Beek.

De weg naar het startlokaal werd duidelijk aangegeven met borden “wandeltocht”. Op ca. 100 meter van het inschrijflokaal is er ruime parkeergelegenheid op een grote droge weide.

Wandelaars kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 6 – 12 – 18 en 25 km. De routes gaan over goed begaanbare veldwegen, holle wegen en bospaden, zijn duidelijk met pijlen gemarkeerd. Voor rolstoelgebruikers en buggy’s is het parcours evenwel niet geschikt, maar dit wordt ook duidelijk niet gepromoot!

“Het prachtige parcours, dat dit jaar wederom is vernieuwd, voert de wandelaars door de schitterende omgeving van Beek, en komen in de schilderachtige dorpskernen van Beek, Catsop, Geulle, Bunde en Moorveld en laat de wandelaars genieten van de prachtige herfstkleuren. Tijdens de wandeling komt men ook langs beschermde natuurmonumenten en kan men genieten van de schitterende vergezichten in ons mooie Limburgse landschap. Dit alles completeert deze prachtige tocht.” Dit alles lazen we in de persmededeling die we mochten ontvangen, en we kunnen dit enkel bevestigen. Zelfs op alle oversteek plaatsen werd het verkeer erop gewezen dat er wandelaars de baan kruisten. Prima gedaan!

“Op 2 mooi gelegen plaatsen, temidden van de prachtige natuur, zijn twee controle – c.q. rustplaatsen ingericht, voorzien van toiletgelegenheid, waar u een pauze kunt inlassen en tegen sympathieke prijzen de inwendige mens kunt versterken. Tevens kunt u op de gezellige start en finishplaats “Ooshaka” een natje en een droogje tot u nemen, en bij rustige achtergrond muziek, uw wandelervaringen uitwisselen met uw medewandelaars”. Ook dit is niet gelogen, en we hebben terdege genoten van een half litertje Heineken bier aan 2 euro ’t stuk tijdens onze rust. Spijtig genoeg was er geen Belgische trappist te krijgen, hoorden we aan onze tafel uit de mond van een echte Nederlimburger. Tja, je kan nu niet eenmaal alles hebben in het leven, hé.

Al bij al een prachtig parcours op een prachtige zomerse, correctie, op een prachtige herfstdag. Je kan deze wandeltocht elke laatste zondag van oktober meemaken, vertelde de voorzitter aan ons, en de wandeling is 25 jaar geleden ontstaan naar aanleiding van het toenmalige 135 jarige lustrum van de fanfare. Een zeventig tal vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid, blijft ons enkel een dikke pluim over te laten voor deze wandeltocht! Inderdaad, de 6 voetjes voor deze wandeltocht zijn zeker niet overdreven!

{gallery id=beek rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}111030{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 18.7 km – Hoogteverschil: 273 m – Tijd inclusief rust: 4h56′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/111030.kml’}