110925

2011-09-25 Stein (NL Limburg)

110925

Stein

Limburg, Nederland

Zondag 25 september 2011

Organisatie: WSV Stein

Afstand: 20 km

Waardering:4voetjes

Op zondag 25 september was De Wandelkrant te gast in Stein voor hun Maaslandtocht.

Aan de hand van de gemaakte foto’s zou je jezelf afvragen waarom wij maar een 4 op 6 geven, het antwoord is simpel: tot aan de eerste controle was dit een wondermooie wandeling, nadien ga je via Elsloo terug de vaart over, en wordt je op een gevaarlijke bochtige weg gezet, terwijl enkele meters lager een mooi jaagpad loopt, waar je dan wel weer op wordt gezet bij het naderen van de snelwegbrug. Ook verderop richting tweede controle loop je op een geasfalteerd weggetje, met vele fietsers, en enkele meters lager loopt het mooiste natuurpad neven de Maas op. We zagen zelfs een wandelaarster dit pad kiezen, en dachten eerst dat we verkeerd zaten, maar zij wist beter. Na de tweede controle is er een lang stuk kiezelweg bijna rakend aan de Maas, enkel op het laatste wandel je er bijna neven op. Dit stukje zit blijkbaar vastgebakken in hun wandelprogramma. De lus van 25 km was hoofdzakelijk over verhard en stelde niets voor, volgens een bekende die we tegen kwamen. Al bij al nog een geslaagde wandeling en goed voor 4 voetjes op 6.

{gallery id=stein rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110925{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 19.4 km – Hoogteverschil: 172 m – Tijd inclusief rust: 4h55′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/110925.kml’}