110917

2011-09-17 Voeren (B Limburg)

110917

Voeren

Limburg, België

Zaterdag 17 september 2011

Organisatie: Berg en Boswandelaars Voeren

Afstand: 11,9 km

Waardering:5voetjes

Op zaterdag 17 september was De Wandelkrant te gast in Voeren voor hun Herfstwandeling.

Startlokaal was feestzaal Het Kursaal, een ruime mooie zaal, met parking tegenover de zaal. Er was ook eenrichtings verkeer voor deze dag voorzien in de straat waar de feestzaal ligt. Samen met enkele medereizigers van het Zillertal verlof wandelden we door de mooiste stukjes natuur die de Voer ons te bieden heeft.

Het was een zeer mooi afwisselend parcours, veelal onverhard, met pittige klimmetjes, en wondermooie vergezichten, met verschillende controle zalen naargelang de afstand, die voldoende plaats boden aan de slechts +733 (vertrekkers om 14u, is niet de eindstand!) wandelaars die opgekomen waren. Tevens was het de finale van de derde EMT cyclus. Enige opmerking: tegelijk met deze wandeling werd Voeren ook aangedaan door een tweedaagse tourtocht (fietsers en MTB-ers) van het Mergelheuvelland met een 15000 tal inschrijvingen…

Al bij al toch nog goed voor 5 voetjes, we hadden er graag 6 gegeven… maar ik kan me voorstellen dat niet eenieder het leuk vondt om samen op de stroken waar ook de tourtocht op zat, te wandelen.

Alle flyers die we op de info tafel hadden gelegd waren wonderlijk weg bij onze aankomst, dus verwachten we weer wat nieuwe lezers op De Wandelkrant.

Van de voorzitter Henri Broers, een oude bekende, kreeg ik te horen dat de tour organisator “blijkbaar” een andere route volgde dan eerst ingediend. Zelf was hij ook maar net terug van een wandelvakantie met de EMT uit het aloude Lechtal, waar ze van een mooie nazomer hebben kunnen genieten. Ook kreeg ik elders te horen dat de Genkse club op de valreep nog enkele nieuwe clubleden heeft kunnen aanmelden bij de federatie, om toch maar in orde te kunnen zijn met de federatie verzekering voor deze wandelreis. De nieuwe reizigers waren blijkbaar zo tevreden bij hun eerste Oostenrijk ervaring, dat er prompt opnieuw een bus word ingelegd door de EMT naar dit wondermooie Lechtal voor volgend najaar. Degenen die eens een andere streek willen proeven zullen nog even op hun honger blijven zitten bij de EMT, maar je kan alvast even grasduinen in De Wandelkrant voor alternatieven …

{gallery id=voeren rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110917{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 11.8 km – Hoogteverschil: 262 m – Tijd inclusief rust: 3h24′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/110917.kml’}