110828

2011-08-28 Elsloo (NL Limburg)

110828

Elsloo

Limburg, Nederland

Zondag 28 augustus 2011

Organisatie: Sjpaspromotion

Afstand: 16 km

Waardering:4voetjes

Op zondag 28 augustus is er zoals de laatste jaren op de laatste zondag van augustus deze wandeling van sjpaspromotion net over de grens in Nederlands Limburg

Startlokaal was cafe Juliana te Elsloo

Vanaf de afrit is er geen bewegwijzering naar het startlokaal, maar gelukkig hebben we een gps vast in de auto. Parkeren is zoeken naar een vrij plaatsje ergens in het dorp, alhoewel er vlak neven het startlokaal een kleine parking is, maar die is afgesloten. Even samenwerken met de buren jongens! Het parcours is goed bewegwijzerd met lintjes en houten pijltjes. Er zijn wel geen meldingen voor de auto’s op drukke plekken waar we de baan moeten oversteken.

De controle is een campingplaats met enkele tentjes tegen elkaar op gebouwd. Naar verse soep of een broodje is het tevergeefs zoeken. Ze leven hier op koffie en vlaai om de carnavalskassa aan te spekken. Een jupiler hebben ze daarentegen wel als enig biertje, met bijhorend authentiek glas. Doordat ze slechts één controlepost hebben zijn de lussen lang en af en toe langs drukke banen of asfaltwegen. De paden die ze aandoen doorheen parken en de natuur zijn wel de moeite waard, maar we blijven toch met een vervelend gevoel zitten. Op het einde van de wandeling, de klok staat op 15u, is de documentatietafel verdwenen in het startlokaal, tja, het is dan ook een café. Spijtig, want wandelaars gaan niet de hele wandeling die folders meesleuren, neen, ze nemen die mee als ze terug binnen komen. Al bij al toch nog goed voor 4 voetjes.

{gallery id=elsloo rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110828{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 15.4 km – Hoogteverschil: 226 m – Tijd inclusief rust: 3h46′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/110828.kml’}