110817

2011-08-17 Gulpen (NL Limburg)

110817

Gulpen

Limburg, Nederland

Woensdag 17 augustus 2011

Organisatie: Veldlopers Gulpen

Afstand: 10,8 km

Waardering:6voetjes

Op woensdag 17 augustus was De Wandelkrant te Gulpen (NL Limburg) voor de midweekwandeltocht.

Startlokaal was cafe Paddock aan de dorpsstraat in het centrum van Gulpen.

Het parcours is zeer goed bewegwijzerd met lintjes en pijltjes, en vertrekt dadelijk langs enkele rustige straten de velden in, hogerop. Na deze eerste klim gaat het vervolgens terug bergaf, opnieuw bergop, en terug bergaf via weiden en velden tot we in een rustig dorpje uitkomen waar een rust mogelijk is op een terrasje langs een drukkere baan, welk we overslaan. Nadien gaat het langs de rivier verder op en komen we uiteindelijk Gulpen binnen langs de andere kant. We zien nog de oude kerktoren, pas gerestaureerd. Ook staat er nog een herdenkings monument van de gevallen Synagoge hogerop tijdens de woelige oorlogsjaren. Na een bezoek aan het startlokaal gaat het via het centrum terug naar de parking aan de brandweer kazerne. Al bij al was het een mooie wandeling, goed gepeild, en kon ik onderweg genieten van een perfecte gids, de oud voorzitter van de Veldlopers van Gulpen, momenteel aktief als secretaris van de Limburgse wandelbond. 

Proficiat, ook jullie verdienen ook de 6 voetjes van De Wandelkrant.

{gallery id=gulpen rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110817{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: 10.6 km – Hoogteverschil: 161 m – Tijd inclusief rust: 2h01′

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/110817.kml’}