110710

2011-07-10 Aarschot (B Vlaams Brabant)

110710

Aarschot

Vlaams Brabant, België

Zondag 10 juli 2011

Organisatie: WSC Langdorp

Afstand: 15 km

Waardering:6voetjes

Op zondag 10 juli was De Wandelkrant te Aarschot (B Vlaams Brabant) voor de 24ste Zomertocht.

Startlokaal was de school S.I.B.A. met zeer goed geregelde parkeergelegenheid op het scholen complex. Zelfs om 11u hadden we nog plaats, terwijl dat er al meer dan 1700 vertrekkers waren op dit tijdstip. Vandaag kiezen we voor een kortere afstand, de 15 km.

Het parcours is zeer goed bewegwijzerd, deels door het centrum waar een Auto Tuning Show gaande is, maar we verlaten de stad al snel langs de Demer en via de ’s Hertogenmolen richting Gelrode, waar we een grote brok puur natuur voor de voeten krijgen geschoteld. Bos, heide, holle wegen, veldwegen, het is er allemaal bij.

In Gelrode ligt de controlezaal. Velen zitten buiten omwille van het mooie weer. Zelfs rond halftwee is er nog huis gemaakte groenten soep te verkrijgen en het zijn geen “Hollandse” porties, zoals vorige week. En dat voor maar 1 euro en 10 centjes!

Na een korte babbel met enkele bekenden vertrekken we terug richting Aarschot langs veldwegen, holle wegen en bos. We worden een rustige zij weg opgestuurd waar vandaag iets meer verkeer is als andere dagen omwille dat het centrum afgesloten is voor alle verkeer voor de festiviteiten. Maar iets verderop worden we omhoog gestuurd naar de Orleanstoren, waar vlakbij de creme kar staat. 70 cent per bol, dat zijn nu eens echte anti crisis prijzen.

Opnieuw gaat het via een bos verder, naar de Rillaarse steenweg, die we oversteken. We zoeken de Demer op die ons verder leidt tot diep in het centrum. Daarna zijn het nog 2 straten voordat we de startzaal terug bereiken. Ik wordt dadelijk begroet door collega Wendy van het CVO Hageland, samen met de kompanen van haar band 3ofus. Alle folders van het CVO Hageland, reeds 50 jaar aanwezig te Aarschot als centrum voor dag en avond onderwijs voor volwassenen zijn opgeraapt geworden door de aanwezige wandelaars. Vanaf september kan je er allerhande taal en computer cursussen komen volgen. Tot september?!

Daarna maak ik nog een babbel met de voorzitter en parcoursverantwoordelijke. Proficiat heren, en natuurlijk ook aan alle helpers, het was fantastisch, jullie verdienen als eerste de 6 voetjes van De Wandelkrant.

Besluit: geen opmerkingen, alles was perfect zoals het hoort. Prachtig parcours, veel natuur en wat cultuur, verzorgde versnaperingen, en leuke extra’s zoals de hondenbar en de creme car. Niet voor niets is deze wandelclub dan ook niet de leider van de Wisselbekerstand van het VWF. Een groot ledenbestand, hun mooie eigen wandelingen, de talrijke uitstappen, de vele wandelvakanties naar telkenmale andere bestemmingen (en niet vijf jaar na elkaar naar het zelfde plaatsje) maken dat deze club leeft en dat voel je dan ook.

{gallery id=aarschot rows=1 cols=7 width=100 height=100 crop=1 labels=captions alignment=center orientation=horizontal buttons=0 links=0 counter=0 overlay=1 slideshow=4000}110710{/gallery}

Het parcours geregistreerd door onze wandel-GPS kan je hier downloaden of hieronder bekijken!

Afstand: +13.1 km – Hoogteverschil: 220 m – Tijd inclusief rust: +3h40′

OPGELET: het laatste stuk van het parcours staat er niet meer op, dit is een eenmalige gebeurtenis vanwege slechte batterijen.

{mosmap kml=’http://www.wandelkrant.be/images/gpsmap/110710.kml’}