1000 kilometerpaaltjes

1000 kilometerpaaltjes voor geestelijke gezondheid en welzijn

21 dagen wandelen over GR-paden in Wallonië en Brussel

Les Sentiers de Grande Randonnée, de Franstalige zusterorganisatie van de vzw Grote Routepaden, organiseert van 20 juni tot 10 juli een wandelevenement ten voordele van de geestelijke gezondheidszorg. Het draagt de naam Grande Marche pour la Santé Mentale et le Bien-Être.

Wat houdt dit allemaal in?

Elke dag verbindt een parcours langs een GR twee etappe-steden of -gemeenten. De wandelaar krijgt daarbij telkens de mogelijkheid tot begeleiding over een afstand van 50, 20, 5 of 1 km. De bedoeling is zo na 21 dagen de duizend kilometer rond te maken. De tocht start en eindigt in Namen. En loopt langs plaatsen als Dinant, Saint-Hubert, Bastogne, Marche, Malmedy, Luik, Louvain-la-Neuve, Brussel, Doornik, Bergen en Charleroi.

Elke avond staat er een activiteit gepland. Zoals een conferentie of concert of tentoonstelling. Die activiteit richt telkens de schijnwerpers op de spelers uit de geestelijke gezondheidssector in de betrokken stad of gemeente.

Meer dan zeventig organisaties hebben zich geëngageerd in dit project. Waaronder vijf universiteiten en een hogeschool.

Voor alle informatie, het parcours (met de 21 etappes) en om in te schrijven, kan je terecht op de website https://www.grande-marche-sante.be

Facebook: https://www.facebook.com/grandemarchesante

Instagram : https://www.instagram.com/grandemarchesante/

 

Gilbert Roels