dodentocht

100 KM Dodentocht Summer Challenge

Veel mensen missen de jaarlijkse Dodentocht.

DOTO foto

Om 21 uur vertrekken in het centrum van Bornem, uitkijken naar de post halfweg, mee de laatste kilometers aftellen vanaf Branst en dan de volledige ontlading op het moment dat je onder het spandoek wandelt.

Maar ook de vrijwilligers missen de sfeer van de Dodentocht-dagen, missen het samenwerken om de tent op het Cardinaal Kardijnplein op te zetten, de stoet bij het vertrek, de bezemwagens die af en aan rijden om wandelaars die het niet meer zien zitten naar het centrum te brengen. En ook bij hen de ontlading wanneer de laatste wandelaar door de Boomstraat wandelt en er teruggeblikt kan worden op een geslaagde editie.

Het is daarom dat deze zomer de 100Km Dodentocht Summer Challenge georganiseerd wordt.

Net zoals de Covid Challenge en Warmste Winter Challenge, kan je tijdens de zomermaanden je eigen uitdaging aangaan met de Summer Challenge.

Daag jezelf uit om zoveel mogelijk kilometers te wandelen tussen 1 juli 2021 en 31 augustus 2021 met een minimum van 100 kilometer. Deelnemen kost slechts 5 euro.

Hoe?

Bij inschrijving via de pagina van Chronorace leg je jouw wandeldoel vast.
Telkens je gaat wandelen of lopen, registreer je jouw kilometers via Strava, Garmin of een andere applicatie. Vervolgens importeer je jouw GPX-bestand of voeg je jouw kilometers handmatig toe aan jouw persoonlijke account.

100 KM Dodentocht Light

Een tweede uitdaging die de organisator van 100KM Dodentocht-Kadee aanbiedt, is de 100 Km Dodentocht Light. “Voor wandelaars die nog meer uitdaging zoeken en de traditionele 100Km Dodentocht missen, organiseren we een tweedaagse uitdaging. Bedoeling is namelijk om op twee opeenvolgende dagen 50 kilometer te wandelen en een bepijld parcours te volgen”, legt Gunter Vergauwen kort uit.
Er zijn zeven momenten, namelijk op 3&4 juli, 10&11 juli, 17&18 juli, 24&25 juli, 31 juli & 1 augustus, 7&8 augustus en 11&12 augustus om te kunnen deelnemen aan de 100Km Dodentocht Light. Om aan de coronamaatregelen te voldoen, worden de deelnemers verspreid over negen verschillende vertrekpunten en over verschillende tijdsloten.
De inschrijvingen voor de 100Km Dodentocht Light gaan van start op dinsdag 8 juni vanaf 19 uur.

Gilbert Roels